Budite u toku, primajte najnovije vijesti o izdanjima Hum naklade!

* indicates required
Što Vas sve zanima iz ponude Hum naklade?
Knjiga je promovirana 15. listopada 2004. u Ogulinu na dan otvaranja Mjeseca hrvatske knjige povodom 130. godišnjice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Na knjizi je radilo više stručnih osoba iz odgoja, obrazovanja i kulture. Na prvom predstavljanju primljena je s velikim pohvalama u prvom redu kao vrlo koristan predložak pristupu djela Ivane Brlić-Mažuranić u što ranijoj dječjoj dobi. Knjiga je popračena komentarima Anke Došen-Dobud, Smiljane Kovač-Prugovekči, Anice Osredečki i Hede Gospodnetić.
»Pohvalan je i hrabar podvig Ljiljane Ivković... Priče je trebalo prestrukturirati tako da budu primjerene djeci u petoj, šestoj, sedmoj... godini i istodobno očuvati ljepotu izvornosti našeg hrvatskog Andersena. Upravo dragocjenost te naše velike književnice traži da se djeca što ranije pripreme za prihvaćanje i doživljavanje čarobnih Priča iz davnine u njihovu izvornom obliku. Određena arhaičnost iskaza, opisa, odabira likova i njihovih zgoda i nezgoda uvijek su imali i imat će svoje poklonike, pa i u eri prevlasti informatičkih medija. Trebalo je i u prepjevu sačuvati te vrijednosti. Autorica se trudila da to i ostvari. U ovom prepjevu ostale su sačuvane i ukomponirane originalne, dragocjene i humane vrijednosti: ljubav, dobrota, prijateljstvo, istinoljubivost, nesebičnost.«
Anka Došen-Dobud, prof.
U STIHU I RIMI O DAVNOJ DAVNINI
prepjev Priča iz davnine I. B. Mažuranić
Tvrdi uvez
52 stranice
Predškolska i školska dob
89,00 kn
ISBN 953-6954-11-7
autor: Ljiljana Ivković
ilustrator: Branka Lovrović
ilustrator: Branka Lovrović
BOJANKA I GRAFOMOTORČICA
Meki uvez
24 stranice
Predškolska dob
20,00 kn
ISBN 953-6954-18-4
KOMPLET:
U STIHU I RIMI O DAVNOJ DAVNINI
BOJANKA I GRAFOMOTORČICA
GLAZBENI CD
Predškolska i školska dob
109,00 kn
ISBN 953-6954-29-2
autor: Ljiljana Ivković
ilustrator: Branka Lovrović
KOMPLET:
Knjiga U STIHU I RIMI O DAVNOJ DAVNINI
BOJANKA I GRAFOMOTORČICA
Crteži u bojanki rađeni su prema ilustracijama Branke Lovrović iz knjige Ljiljane Ivković U stihu i rimi o davnoj davnini, prepjev Priča iz davnina Ivane Brlić - Mažuranić.
CD – sa tonskim zapisom 6 prepjevanih priča Ivane Brlić Mažuranić koje govore glumci Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život: Ružica Domić, Anita Matković, Suzana Bliznac, Igor Kučević, Marijo Glibo i Nikola Vujnović.
Glazbu za ovaj CD skladao je Miroslav Matanović.
“ZOV DUBINE“ nesvakidašnja je životna priča našeg hrabrog i neustrašivog istraživača morskih dubina. On je kao mali dječak pao u more i već klinički bio mrtav, a susret sa smrću odredio je njegovo buduće i jedino zanimanje. Priča je to o neraskidivoj vezi između dječaka i mora, ali i puno više.  Život ovog neobičnog mladića bio je isprepleten poput mreže.
Prvi hrvatski rekord u ronjenju s utegom postavio je 1996 godine. Bilo je to nedaleko od otoka Žirja u šibenskom arhipelagu. Svjetski rekord u ronjenju na dah postavio je 2003, zaronivši pod led na dubinu od 47 metara u Bunnefjordu pokraj Osla. 2004. zaronio je ispod leda na dubinu od 50 metara na norveškom jezeru Djupvatnet. 
19. travnja 2005. godine postao je prvi čovjek koji je zaronio pod ledenu ploču Sjevernog pola i roneći na dah postavio svjetski rekord. U ledenoj bijeloj sahari, temperatura zraka iznosila je -50 stupnjeva Celzijusa, a vode -20 stupnjeva Celzijusa.
Za sva vremena ostati će zapisano: Hrvat Kristijan Curavić, prvi čovjek koji je zaronio pod ledenu ploču Sjevernog pola.
ZOV DUBINE
Roman za mlade, biografija Kristiana Curavića
Meki uvez
90 stranica
Školska dob
89,00 kn
ISBN 953-6954-49-0
Koristeći bojanku dijete će se služiti priborom za bojanje i slikanje, a bojanjem likova, djeca vježbaju urednost, preciznost, točnost. Djeca bojeći komuniciraju, iznose svoje želje, potrebe i stavove. Ona stvaralački sudjeluju u vizualnom, likovnom dočaravanju likova i ambijenta.
U grafomotoričkim vježbama djeca izvlače crte: ravne, vijugave, otvorene, zatvorene, isprekidane... Za dijete je to složena radnja, jer su pokreti ruku povezani s cijelim živanim sustavom. Vizualno – motorna (motorika) koordinacija izmeu očiju i pokreta ruke (grafomotoričkih pokreta) važna je komponenta u pripremi za početno pisanje. Crtanje jednostavnih elemenata pripomoći će djeci u vježbanju pravilnog držanja ruke, razvoju osjetila u šaki i prstima što je veoma važno u pripremi za osnovnu školu.
 
Copyright 2000-2012 Hum Naklada d.o.o. All Rights Reserved.
 
Ovo je još jedna knjiga za djecu na temu zaštite zdravog načina života i ekostandarda. Priča o jabukama u prvom planu zorno pokazuje razliku između lijepih crvenih, kemijski zaštićenih jabuka i malih, neuglednih, naboranih, neprivlanih i točkastih jabuka. Na kraju priče djeca se upoznaju i s različitim sortama jabuka koje uspijevaju u našim krajevima. U knjizi je istodobno snažno naglašen kontrast između skučenog vidokruga i otuđenja od prirode u gradu i apsolutne slobode života na selu. Autori likovnim i literarnim slikama plastično upozoravaju na vizualne zamke koje vladaju svijetom i upućuju djecu na suštinsku ljepotu i doticaj sa zemljom i njenim plodovima.
PRIČA O JABUKAMA
Slikovnica
Tvrdi uvez
24 stranica
Predškolska i školska dob
57,00 kn
ISBN 978-953-6954-12-5
ilustrator: Darko Jakić
autor: Marijan Sinković
Svaka od priča iz bakina dvorišta zaseban je svijet s uvijek novom porukom. Likovi koji u njima žive potječu iz ne tako davnih vremena, i svaki put nas podsjećaju na nekog nama bliskog i dragog prijatelja, a ponekad odjekuju u našim vlastitim strepnjama. Nit koja ih povezuje čas je krhka poput cvjetnih latica, čas snažna poput prijateljeva osmijeha. Bilo da je riječ o oblaku ili o djevojici, u središtu pozornosti je odrastanje. Ove male skice iz života zapravo govore o djetinjstvu koje je lijepo, bezbrižno i nestašno, ali je ponekad i uplašeno, nezadovoljno i razočarano. Bez imalo uljepšavanja stvarnosti autorica nas iz priče u priču vodi kroz dvorište sazrijevanja. Dijete će ove priče doživjeti s puno ljubavi koja ga neće ’zarobiti’ već će ga svojom toplinom ’osloboditi’. Tako će na mjestu gdje su nekada stajali strah, sebičnost i nesmotrenost, uskoro početi rasti smjelost, brižnost i veselje.
Tatjana Kotarski, Gradska knjižnica Sesvete
autor: Ankica Blažinović-Kljajo
ilustrator: Tomislav Torjanac
PRIČE IZ BAKINA DVORIŠTA
Devet priča
Tvrdi uvez
34 stranice
Predškolska i školska dob
69,00 kn
ISBN 953-6954-07-9
»Jednog dana, baš u trenutku kad je oblakov oprez malo popustio, kao čudom se pojavio silovit vjetar. Otrgnuo ga je od majinih skuta i kao od šale odbacio u daljinu...«
Devet raznolikih i poučnih ’priča iz bakina dvorišta’, ali više od devet poruka kako za djecu tako i za odrasle. U današnje vrijeme računala i virtualne stvarnosti prava stvarnost nam izmiče; odnosi i ono malo vrijednosti i topline što je čini mogućom i podnošljivom.
Branka Zeljković-Smrzlić, pedagoginja,
dječji vrtić Vjeverica
Snažna i dirljiva eko-priča u kojoj se upozorava na neodgovornost društva spram okoliša i prirode. Jedini koji iskreno suosjećaju s prirodom su djeca, ali ipak zbog neodgovornosti ljudi i nezdravog života u gradu dolazi do pobune i organiziranog bijega biljaka što ga predvodi stari Hrast Lužnjak. Knjiga je podijeljena u 7 poglavlja čiji naslovi već dočaravaju dramatsku snagu ove knjige: U carstvu snova, Nemir u parku, Bijeg, Pomutnja u gradu, Susret na brijegu, Pokajanje, Pomirenje.
Kao i autorica teksta Marina Vujić – isto tako emotivno susosjeća s prirodom i autor ilustracija Tomislav Torjanac - svjestan velikog ekološkog problema današnjice.
... svi slušahu mudre riječi što će Hrast im Lužnjak reći:
Zelen-braćo, sad je dosta!
Život ovdje nezdrav posta!
Naše lišće truje smog, bolesni su jasen, glog.
Pobolijeva i imela, kašljucaju sljez i jela,
izdiše nam čak i bor – to zahtijeva odgovor!
BIJEG UZ BRIJEG
Eko-poema
Tvrdi uvez
32 stranice
Predškolska i školska dob
59,00 kn
ISBN 978-953-6954-06-0
autor: Marina Vujčić
ilustrator: Tomislav Torjanac
autor: Rosie Kugli
ilustrator: Vanesa Turčinhodžić
1  2  3
1  2  3  4
BOŽIĆNO ČUDO
Meki uvez
16 stranica
Predškolska i školska dob
60,00 kn
ISBN 953-6954-64-3
autor: Darija Klaričić-Veg
ilustrator: Ivana Kostadinović
autor CD-a: Damir Veg
Slikovnica BOŽIĆNO ČUDO je zanimljiva dječja priča sa snažnom porukom o ljubavi i vjeri (vjeri u sebe ali i anđele koji nas čuvaju) te nas uči da nikada ne smijemo izgubiti vjeru jer se tada događaju čuda.

Uz slikovnicu dolazi i interaktivni CD sa igrama za najmljađe: memory, puzzle, bojanke, labirint...
Open publication - Free publishing - More casopis
SOVICA
Jedinstveni časopis za djecu
predškolskog i školskog uzrasta
s obrazovnim sadržajima
da bi učenje bilo
jednostavnije i zabavnije!

Uz svaki broj "SOVICE"
darujemo vam multimedijalni
interaktivni CD s igricama
Slikovnica - stihovnica
s risančicom - pisančicom
VEČER U GNIJEZDU JEŽEVA
je izuzetno kvalitetno djelo namjenjeno predškolskom uzrastu. Sadrži upute za odgajatelje, roditelje i djecu kako na kvalitetan i produktivan način savladati motoričke vještine.
Slikovnica - stihovnica
s risančicom - pisančicom
VEČER U GNIJEZDU JEŽEVA
HUM NAKLADA d.o.o.
Mandrovićeva 3a
ZAGREB
tel: 01/2306025
fax: 01/2306024
mail: hum-naklada@inet.hr
Ana Došen
ŠKOLSKI PRIBOR I IGRAČKE
KAZALIŠNE PREDSTAVE
Open publication - Free publishing - More dijete
Hum naklada - Katalog
PROLJEĆE 2012.
Mate Sušac
Tata lav i njegova sretna djeca
Oh, kako je lijepa Panama
Bilten -Zanimljivosti- izlazi dvomjesečno. Daje pregled o aktivnostima u proteklom razdoblju i najave događanja u slijedećem. U svakom broju posebne pogodnosti, nagradne igre...
André Brink je jedan od tri najpoznatija pisca Južne Afrike (ostalo dvoje su nobelovci Nadine Gordimer i J.M. Coetzee).
Njegovi romani su prevedeni na više od 30 svjetskih jezika. 'Bijela sezona suše' i 'Pravo na žudnju' su prvi Brinkovi romani objavljeni na hrvatskom jeziku.


Pred nama je doista djelo najdirljivijih glazbenih impresija, a pokazuje ne samo osobitu nadarenost samog umjetnika nego i njegov religiozni mar...
Antonín Dvorák
BIBLIJSKE PJESME op.99
s. Cecilija Pleša, mezzosopran
Konstilija Nikolić Markota, klavir
DJEČJE
KAZALIŠTE
DUBRAVA
BIBLIOTEKA
Eko slikovnice
INSPIRIRANO
Ivanom Brlić Mažuranić
BIBLIOTEKA
Posebna izdanja
Usluge